Τρίτη, Νοεμβρίου 14, 2006

Internetomancy

Η ιδέα ήρθε εξαιτείας μιας σύμπτωσης. Αυτό είναι άλλωστε που την κάνει τόσο μαγική.
Κοιτούσα posts στο monitor σχετικά αφηρημένα, χωρίς να εστιάζω σε κάποιο συγκεκριμένο. Μια λέξη από το ένα και μια από το άλλο. Όπως ο Σαματατζής ο Απείρως Παρατεινόμενος, θέλησα η πορεία μου στις λέξεις να δημιουργήσει ένα μύνημα ( όχι απαραίτητα προσβλητικό). Το τυχαίο να αποκτήσει νόημα, όχι όμως μέσα από κάποια σουρεαλιστική διαδικασία, αλλά μέσω ενός είδους μαγείας. Ιντερνετικής μαγείας, όπως την μαγεία των μεγάλων πόλεων που περιγράφει ο Γιαννουλάκης (άσχετο: πολύ ωραίο βιβλίο, συμφωνείς δε συμφωνείς με αυτά που λέει).

Και πάνω που σκέφτομαι πως θα μπορούσες να διαβάσεις το μέλλον μέσα από τυχαίες λέξεις των μπλογκ βλέπω αυτό:
"Εννοείται φυσικά ότι άτρωτος δεν είναι ούτε ο εμπνευστής αυτού του διαφημιστικού, στον οποίο εύχομαι προσωπικά και ολόκαρδα να τον βρει το ταχύτερο δυνατό κάθε κακό, ει δυνατόν και αυτή τη στιγμή που γράφω την κατάρα μου. Ας λειτουργήσει δηλαδή το ποστ ως βουντού και κάθε του λέξη ως καρφί στα σωθικά του."

Απλή, καθαρή μαγεία στο ίντερνετ. Την ώρα που το σκεπτόμουνα, εμφανίστηκε μπροστά μου. Μαγική σύμπτωση :). Η αρχή έχει ήδη γίνει. Θα χρειαστεί ψάξιμο για να βρούμε παραδείγματα και κάποιον που να αναπτύξει τη θεωρία, αλλά σε μερικά χρόνια, όταν διαβάσετε τον όρο internetomancy, να ξέρετε ότι την διαβάσατε πρώτα εδώ :) (το google δεν την βρίσκει πάντως)

υ.γ. Μόλις σκέφτηκα ότι όλοι όσοι προσπαθούν να κάνουν zombie τον υπολογιστή μου και χιλιάδες άλλους, είναι ήδη ένα αρχικό δείγμα βουντού μάγου του ίντερνετ.

2 σχόλια:

Mirandolina είπε...

Καλορίζικος εφεντιμ - και με το καλό η απελευθέρωση απ αφτούνους τσου λιμοκοντόρους, τζόγια μου.

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός απαιτεί ένα άρθρο σχετικά με το MMOSC (Massively Multisorcerer Online Spell Casting)